Podatki za Slovenijo

Zadnji javno dostopni podatki o okuženih s koronavirusom. Zemljevid po regijah tukaj.

184,341

opravljenih testov

4,058

potrjenih primerov

0

novih primerov (dan)

136

smrtnih primerov

0

novih smrtnih primerov (dan)

2,897

okrevanih primerov

Vladni ukrepi

Najpomembnejši ukrep za preprečevanje širjenja okužbe z novim koronavirusom je, da zmanjšamo stike in ostajamo doma (samoizolacija). V primeru, da greste ven, pa se izogibajtega tesnega stika z drugimi.

Če tudi niste v rizični skupini, pomislite na vse ostale, ki so in za katere je okužba, ki jo dobi od vas lahko usodna.

Širjenje virusa SARS-CoV-2 se v Sloveniji trenutno umirja, zato je vlada 15. maja preklicala epidemijo, ki jo je razglasila 12. marca, na podlagi strokovne ocene Nacionalnega inštituta za javno zdravje, kar državi omogoča Zakon o nalezljivih boleznih.

Kljub preklicu epidemije virus ostaja med nami, zato je še naprej potrebno upoštevati vse ukrepe.

Ne glede na spodbudno umirjanje pa nevarnost širjenja še vedno obstaja, zato je treba dosledno upoštevati fizično razdaljo, higieno rok in kašlja ter izolirati bolne. V zaprtih javnih prostorih je obvezno razkuževanje rok in nošenje maske oziroma rute ali šala.

 • Preklic epidemije (od 15.5.2020)

 • Prepoved gibanja izven občin (od 29.3.2020 do 30.4.2020)

 • Samoizolacija in omejitev gibanja ter druženja v skupinah (od 13.03.2020 do 15.5.2020)

 • Apel za delo od doma za čim več privatnih podjetij in javno upravo, kjer je to mogoče izpeljati (od 16.03.2020 do nadaljnega)

 • Zaprtje šol in vrtcev (od 16.03.2020 do nadaljnega)

 • Ustavitev javnega potniškega prometa (avtobusi in vlaki) ter gondole (od 16.03.2020 do nadaljnega)

 • Zaustavitev letalskega prometa (od 17.03.2020 do nadaljnega)

 • Odlok o začasni prepovedi ponudbe ter prodaje blaga, neposredno potrošnikom (sem se uvrščajo nastanitvene, gostinske, velnes, športnorekreacijske, kinematografske, kulturne, frizerske, kozmetične in pedikerske storitve, kot tudi storitve iger na srečo in druge podobne dejavnosti). Iz začasne prepovedi je izvzeta ponudba ter prodaja blaga in storitev potrošnikom na daljavo ter sledeče dejavnosti: (prodajalne z živili vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji; lekarne; prodajalne z medicinskimi pripomočki in ortopedskimi pripomočki; program vrt in kmetijstvo v prodajalnah; kmetijske prodajalne; bencinske servise; banke; pošte; dostavne službe; trafike in kioske za prodajo časopisov in revij ter druge nujne storitve za zagotavljanje javne varnosti in zdravja.
  --
  Dopolnjen odlok - Vse trgovine z živili odprte vsaj od 8. do 20. ure. Ob nedeljah zaprte vse prodajalne razen lekarne in bencinski servisi. Med 8. in 10. uro bodo prednost pri nakupu in vstopu v trgovine imele ranljive skupine, med drugim invalidi, upokojenci in nosečnice.
  --
  Več o odloku in izjemah tukaj. (od 16.03.2020 do nadaljnega)

 • Z danes sprejetim odlokom smo začasno prepovedali izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil. Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem, se podaljša do 16. aprila 2020. Več o odloku tukaj. (od 16.03.2020 do nadaljnega)

 • Začasna prepoved delovanja šolam za voznike. Več o odloku tukaj. (od 16.03.2020 do nadaljnega)

 • Interventni ukrep odloga plačila obveznosti kreditojemalcev, s katerim se kreditojemalcem, ki zaradi negativnih učinkov epidemije ne bodo mogli poravnavati svojih obveznosti, omogoči odlog vračila za 12 mesecev. Več o odloku tukaj. (od 16.03.2020 do nadaljnega)

 • Ukrepi za zmanjšanje gospodarske škode za poslovne subjekte tukaj.

 • Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi na javnih shodih in javnih prireditvah ter drugih dogodkih na javnih krajih v Republiki Sloveniji. Prepovedano je zbiranje skupin z več kot 5 osebami, razen ožjih družinskih članov in sodelavcev v izjemnih primerih. Prav tako je še vedno možen obisk javnih površin in parkov, vendar na varni razdalji do drugega človeka. Več o odloku tukaj. (od 20. marca 2020 ob 00.00 in velja do preklica)

 • Prepoved gibanja izven občine stalnega ali začasnega prebivališča. Več o ukrepu tukaj. (od 30.03.2020 do nadaljnega)


----
Vsi vladni ukrepni na GOV.si tukaj.

Preventivni ukrepi v Ljubljani

Preventivni ukrepi javnih podjetij in zavodov zaradi koronavirusa

V ljubljanskih javnih podjetjih in zavodih so sprejeli ukrepe in priporočila, katerih cilj je preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom. Na njihovi spletni strani preverite informacije o delovnih časih javnih ustanov ter drugih ukrepih.

Več o informacijah za posamezen zavode strani www.ljubljana.si tukaj.

RTVslo novice

Aktualne novice
Vlada RS - RSS

Več informacij o strani in kontakt

Za vse ideje, informacije ter predloge za www.protikoroni.si spletno stran, prosimo uporabite obrazec tukaj ali pa nas kontaktirajte na [email protected]. Seznam vseh predlogov in izboljšav tukaj.

© 2020 CNJ digital agency Vse pravice pridržane.
Informacije na strani povzete iz virov NIJZ, WHO, Johns Hopkins University, Worldmeter, Gov.si. Za točnost podatkov ne odgovarjamo.