Ključni kontakti v zvezi s koronavirusom

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom so vam na voljo spodnje številke:

01 47 86 848 - Ministrstvo za zdravje (aktualni ukrepi, PCT pogoji, organizacija cepeljenja in testiranja)

01 24 41 729 - NIJZ (informacije o higijenskih in epidemiloških priporočilih, digitalnem COVID potrdilu in strokovnih vprašanjih o cepljenju)

01 47 82 366 - Ministrstvo za zunanje zadeve (informacije o konzularnih zadevah)

☎️ Telefon za splošno javnost

Za dodatne informacije za splošno javnost, navodila in pojasnila se lahko posvetujete s strokovnjaki z NIJZ na telefonski številki 01 24 41 729 (informacij o higijenskih in epidemiloških priporočilih, digitalnem potrdilu in cepljenju) ali na 01 47 86 848 - Ministrstvo za zdravje (aktualni ukrepi, PCT pogoji, cepeljenje in testiranje).

Na brezplačni telefonski številki 080 51 00 so 24 ur na dan, vse dni v tednu na voljo izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom želijo zagotoviti dostopno podporo ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami. Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija – TOM telefon.

Osebe z okvaro sluha se za kontakt izbranega zdravnika lahko obrnejo na Klicni center za osebe z okvaro sluha po predhodni registraciji na spletni strani http://kc.tolmaci.si.

🏢 Kontakti za gospodarstvo

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so pripravili ukrepe v podporo ublažitve posledic širjenja virusa SARS-CoV-2, ki se pojavjajo v gospodarstvu.

S tem namenom so vzpostavili elektronski naslov [email protected], kjer so vam na voljo njihovi svetovalci z informacijami o ukrepih za obvladovanje trenutnih kriznih razmer, povezanih z virusom.

Vabimo vas, da jih kontaktirate ob morebitnih nejasnostih ali vprašanjih glede ukrepov, ki so povezani z novim SARS-CoV-2 virusom na področju gospodarstva in turizma.

Dodatne informacije za podjetja so na voljo na strani SBC.si tukaj.

Finančni ukrepi za MSP za omilitev posledic koronavirusaSlovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter z drugimi institucijami pripravil ukrepe, ki bodo doprinesli k omilitvi posledic širjenja koronavirusa. Več informacij na voljo tukaj.

🚑 UKC in zdravstveni domovi

Ginekološka klinika je vzpostavila nujno tel. številko za SVETOVANJE NOSEČNICAM IN ŽENSKAM Z GINEKOLOŠKIMI TEŽAVAMI 01/522-9393. Pogovorili se boste z zdravnico/kom specialistom ginekologije in porodništva, zaradi veliko klicev prosimo za potrpežljivost pri vzpostavljanju zveze.

UKC Ljubljana: Telefonska številka 01 522 50 50.
UKC Maribor: Telefonska številka 031 653 929 je dosegljiva vsak dan od 07.00 do 22.00 in je namenjena vprašanjem v zvezi z boleznijo COVID-19.
Splošna bolnišnica Celje: za informiranje prebivalcev so vzpostavili svetovalno telefonsko številko 03/423-3079, ki je na voljo 24 ur na dan.
Splošna bolnišnica Jesenice: Pokličite na telefonsko številko 051 668 651.
Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica: Za nasvet se lahko obrnete na telefonsko številko 05/330-1117.
Splošna bolnišnica Brežice: osnovne informacije ob sumu na okužbo s korona virusom so na voljo: 07/466-8246.
Zdravstveni dom Izola: Ambulanta nujne medicinske pomoči ima telefonsko številko 05/663-5000.
Zdravstveni dom Ljubljana: 031 619 255.

© 2022 Vse pravice pridržane.
Informacije na strani so povzete iz virov NIJZ, WHO, Johns Hopkins University, Worldmeter, Gov.si. Za točnost podatkov ne odgovarjamo.
Stran izdelala digitalna agencija CNJ digital.