Ključni kontakti v zvezi s koronavirusom

V pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za zdravje, Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Infekcijsko kliniko in Ministrstvom za javno upravo vzpostavil klicni center.

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 lahko dobite informacije vsak dan med 8. in 20. uro.

Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb / strokovnjakov.

☎️ Telefon za splošno javnost

Za dodatne informacije za splošno javnost, navodila in pojasnila se lahko posvetujete s strokovnjakom z NIJZ na telefonski številki 031 646 617 in 031 619 118, vsak dan med 9.00 in 17.00 uro.

V zadnjih dneh beležimo izjemno povečano število klicev. Razumemo vašo zaskrbljenost, pa vendar vas prosimo za potrpežljivost. Trudimo se, da bi vsi dobili odgovor kar se da hitro. V kolikor ne dobite zveze takoj, vas prosimo, da poskusite ponovno oziroma pokličete večkrat.

Osebe z okvaro sluha se za kontakt izbranega zdravnika lahko obrnejo na Klicni center za osebe z okvaro sluha po predhodni registraciji na spletni strani http://kc.tolmaci.si.

🏢 Kontakt za gospodarstvo

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so pripravili ukrepe v podporo ublažitve posledic širjenja virusa SARS-CoV-2, ki se pojavjajo v gospodarstvu.

S tem namenom so vzpostavili elektronski naslov [email protected], kjer so vam na voljo njihovi svetovalci z informacijami o ukrepih za obvladovanje trenutnih kriznih razmer, povezanih z virusom.

Vabimo vas, da jih kontaktirate ob morebitnih nejasnostih ali vprašanjih glede ukrepov, ki so povezani z novim SARS-CoV-2 virusom na področju gospodarstva in turizma.

Dodatne informacije za podjetja so na voljo na strani SBC.si tukaj.

Finančni ukrepi za MSP za omilitev posledic koronavirusaSlovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter z drugimi institucijami pripravil ukrepe, ki bodo doprinesli k omilitvi posledic širjenja koronavirusa. Več informacij na voljo tukaj.

🚑 UKC in zdravstveni domovi

UKC Ljubljana: Vzpostavili so posebni telefonski številki 01/522-4540 in 01/522-4541, kamor lahko pokličete, če bi imeli blažje znake in vas zanima, kako ukrepati.đ

Ginekološka klinika je vzpostavila nujno tel. številko za SVETOVANJE NOSEČNICAM IN ŽENSKAM Z GINEKOLOŠKIMI TEŽAVAMI 01/522-9393. Pogovorili se boste z zdravnico/kom specialistom ginekologije in porodništva, zaradi veliko klicev prosimo za potrpežljivost pri vzpostavljanju zveze.

UKC Maribor: Telefonska številka 031 653 929 je dosegljiva vsak dan od 07.00 do 22.00 in je namenjena vprašanjem v zvezi z boleznijo COVID-19.
Splošna bolnišnica Celje: za informiranje prebivalcev so vzpostavili svetovalno telefonsko številko 03/423-3079, ki je na voljo 24 ur na dan.
Splošna bolnišnica Jesenice: Pokličite na telefonsko številko 051 668 651.
Splošna bolnišnica dr. Franca Derganca Nova Gorica: Za nasvet se lahko obrnete na telefonsko številko 05/330-1117.
Splošna bolnišnica Brežice: osnovne informacije ob sumu na okužbo s korona virusom so na voljo: 07/466-8246.
Zdravstveni dom Izola: Ambulanta nujne medicinske pomoči ima telefonsko številko 05/663-5000.
Zdravstveni dom Ljubljana: 031 619 255.

📍Vstopne točke

Več informacij o strani in kontakt

Za vse ideje, informacije ter predloge za www.protikoroni.si spletno stran, prosimo uporabite obrazec tukaj ali pa nas kontaktirajte na [email protected]. Seznam vseh predlogov in izboljšav tukaj.

© 2020 CNJ digital agency Vse pravice pridržane.
Informacije na strani povzete iz virov NIJZ, WHO, Johns Hopkins University, Worldmeter, Gov.si. Za točnost podatkov ne odgovarjamo.